Heart Ritual® Workshop: een helende reis van binnen naar buiten.

Welke liefdevolle en ingrijpende momenten in je leven hebben je het meest geraakt? Hoe mooi of verdrietig, klein of groot ze ook zijn, ze hebben je  gevormd tot wie je nu bent. Als littekens draag je ze met je mee. Het moment is aangebroken om ze te omarmen en te accepteren als waardevolle stukjes van jouw levensverhaal.Wat is een Heart Ritual workshop?

Deze workshop voert je langs de belangrijkste gebeurtenissen uit je leven. Je gaat ze benoemen, er stil bij staan en opnieuw voelen. Het hart ritueel helpt je om dingen een plek te geven en ze los te laten. Dat doen we in twee dagdelen van elk twee uur.

Een Japans concept

The Heart Ritual® workshop is afgeleid van de Japanse kunst om scherven van aardewerk met goud te lijmen. Het woord 'kin' is goud en 'tsugi' is verbinding en samen betekent het dus letterlijk goudverbinding. Een eeuwenoude techniek, inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd erkende levensfilosofie.


Uitleg workshop

De Heart Ritual workshop is altijd live, omdat je deze reis het beste persoonlijk kunt maken. En ik je dan beter persoonlijk kan begeleiden. De workshop bestaat uit twee onderdelen. Ze vinden ook op twee verschillende data en op een afgesproken locatie plaats. 

 

Na je aanmelding ontvang je jouw Heart Ritual Kit thuis, per post of persoonlijk bezorgd door mij in door jouw gewenste kleur. Voorafgaand aan de deel 1 van de workshop, kun je thuis al aan de slag gaan met deze stappen:

  • Geef je keramieken hart een bijzondere plaats,
  • Doe een hartmeditatie
  • Noteer je gevoelens en maak gebruik van het begeleidende boekje dat je per e-mail ontvangt.

Deel 1 | Ontlading

Je krijgt een keramieken hart dat symbool staat voor wat er leeft in jouw hart. Na een hartmeditatie breek je het keramiek: elke scherf vertegenwoordigt een specifieke gebeurtenis uit je leven. Denk aan de geboorte van je kind, het overlijden van je vader of het bereiken van een persoonlijk doel.

De gebroken stukken neem je mee naar huis waar je elk stuk benoemt. Scherf voor scherf sta je bewust stil bij de persoonlijke uitdagingen die je hebt ervaren. Door opnieuw verbinding te maken, leer je deze gebeurtenissen te accepteren en te zien als onderdeel van wie jij nu bent.

Deel 2 | Helen van je hart

Na een paar weken kom je terug om je hart te herstellen met prachtig goud. Thuis heb je in je schrift per scherf een gebeurtenis opgeschreven die je hebt geraakt, waarbij je verdriet en vreugde hebt gevoeld.

 

Tijdens deze workshop benoem je elk gebroken stuk, omarm je ze een laatste keer en breng je ze weer samen met goudlijm. Het helende proces van acceptatie en verwerking van alles wat is geweest, resulteert in een uniek krachthart van zelfliefde en groei. Koester jouw hart en geef het een mooie plek!Wat bereik je met een Heart Ritual workshop?

Tijdens het ritueel sta je stil bij die momenten uit jouw leven die je het meest hebben geraakt. Dat zorgt voor positieve resultaten:

  • Je hebt jouw littekens bewust een plek in je hart gegeven.
  • De kracht van zelfliefde heb je ervaren.
  • Je voelt opluchting.
  • Je accepteert je eigen imperfecties.
  • Jouw eigen gecreëerde krachthart is een veerkrachtig bewijs van wat je tot nu toe hebt overwonnen.
  • Jouw unieke kunstwerk is het symbool van jouw innerlijke kracht waar je dagelijks stil bij kunt staan.


Jouw hart heeft een helende werking en met een Heart Ritual activeer je deze innerlijke hartenkracht. Het ritueel is een helend proces van acceptatie en verwerking van alles wat is geweest. Wil je meer informatie? Neem dan contact met me op.


Ervaringen

"Ik had het voorrecht om bij Inez deel te nemen aan deze betoverende The Heart Ritual ervaring. Het raakt je in je ziel en stelt je hart open. Ik werd heel erg fijn begeleid, om mijn hart te openen. Het voelde heel goed, om lang weggedrukte gevoelens en emoties los te laten. Het is een hele ervaring , en Inez zal je begeleiden op deze reis naar je ❤️ nogmaals bedankt voor deze ervaring en de blijvende impact ervan."

Daniela Aalders